“Ik heb een grote mate van zelfstandigheid en is er veel afwisseling in mijn werkzaamheden.”

               Marzena Pilichowska, Jr. Production Engineer

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit bij Mapper?
Ik ben verantwoordelijk voor het verbeteren van de logistieke keten voor een aantal machinemodules. Mijn belangrijkste taak is het beschikbaar stellen van ongeveer 1500 verschillende (maatwerk) onderdelen voor deze modules. Hierbij moet men denken aan voorraadbeheer, inkoop van componenten, reparaties en het uitleveren van die onderdelen aan de interne klanten. Hierbij kijk ik altijd of we efficiënter en flexibeler kunnen werken. Bijvoorbeeld door het realiseren van kortere doorlooptijden, kostprijsreductie, betere beheersing van de voorraad en risicobeperking. Daarvoor heb ik ook veel contact met onze toeleveranciers.

Welke vergaderingen woon je bij?
Ik heb wekelijks overleg met de Project Managers over de voortgang van gemiddeld 5 lopende projecten en de daarbij behorende inkooporders.

Welke projecten doe je?
Dat wisselt, nu werk ik vooral voor de Beam Generator, de Patterned Beam Blanker en de Light Optics Viewport Camera modules.

Met welke collega’s werk je samen?
Vooral dus met de Project Managers en daarnaast de Support Technicians die de onderdelen verder assembleren. Maar ook met de planners en ordermanagers.

Waarom vind je het leuk om bij MAPPER te werken?
Het leuke van mijn werk is dat ik bij verschillende bedrijven een kijkje kan nemen. Verder heb ik een grote mate van zelfstandigheid en is er veel afwisseling in mijn werkzaamheden.